DU ER HER: > HJEM > TILGÆNGELIGHED FOR ALLE


kvalitetssikring & vejledninger


OLLENDORFF ARK kvalitetssikrer og tilgængelighedsreviderer løbende store som små bygge- og anlægsprojekter i forhold til inkluderende arkitektur, wayfinding, tilgængelighed og universelt design. Løsninger og kvaliteten i byggeriet vurderes både i forhold til aktørernes og brugernes behov og i forhold til gældende lovgivning. Anbefalinger til forbedring i projekterne er en del af opgaven når det ønskes.

se udvalgte projekter nedenfor


Cirkulær tegning af menneskelig diversitet
 

Kvalitetssikring af udvalgte projekter som:

Region Hovedstaden: Ny Retspsykiatri Sct. Hans, hovedprojekt (hovedprojekt); Psykiatrisk Center Ballerup (projektforslag); Ny Psykiatri Bispebjerg (dispositionsforslag og hovedprojekt).

Region Nordjylland: Nyt Aalborg Universitetshospital (dispositionsforslag).

Region Sjælland: Nyt Universitetssygehus Køge (hovedprojekt udearealer. Dispositionsforslag byggeri).

Bygningsstyrelsen: KUA Universitetstorv (forprojekt og hovedprojekt).

Frederiksberg Kommune: Skolen på Grundtvigsvej.

Banedanmark: Kvalitetssikring i forhold til TSI-PRM (Europæiske tilgængelighedskrav) på stationer: Herfølge, Tureby, Østerport, København H. Valby, Roskilde, Regstrup og Svebølle Station, Hørning, Viby, Børkop, Odense og Gødstrup station.

Lejre Kommune: Hvalsø station. Besigtigelse og tilgængelighedsrevision. Design af rampe-trappesystem.

Fåborg Kommune: Faaborg havnebad.

Jorton: Landgangen og havnepromenaden i Esbjerg.

Atkins: Køge Nord Station

Aabenraa Kommune: Specialskole Fjordskolen i Kruså. Besigtigelse af det færdige skolebyggeri, og udarbejdelse af tilgængelighedsrevision.

År: 2014 - løbende


Tilgængelig adskillelse af trafikformer
 

Tilgængelighedsvejledning. Dansk Blindesamfund

OLLENDORFF ARK har særlig viden om synshandicappede brugere og deres udfordringer i forhold til tilgængelighed og universelt design. Herunder særlig viden om sansepåvirkninger, tilgængelig indretning, wayfinding, anvendelse af god belysning, fysisk og digital skiltning, kontraster, farver, taktile overflader, ledelinjesystemer mm.

OLLENDORFF ARK er redaktør og skribent på Dansk Blindesamfunds større og webbaserede tilgængelighedsvejledning. Vejledningen er målrettet fagpersoner og Dansk Blindesamfunds tillidsfolk, og kan anvendes som opslagsværk i forbindelse med planlægning og projektering i det byggede miljø og som undervisningsmateriale på fagskolerne.

Vejledningen kan ses på Dansk Blindesamfunds hjemmeside: Link: https://blind.dk/udgivelser/tibs-tilgaengelighed-blinde-svagsynede

OLLENDORFF ARK er løbende sparringspartner for Dansk Blindesamfund i forhold til spørgsmål om tilgængelighed og universelt design

Bygherre siger: ”Jeg og redaktionsgruppen i Dansk Blindesamfund, som har stået som ansvarlige for en moderne og tidssvarende publikation om Tilgængelighed for Blinde og svagsynede, har med stort udbytte og glæde trukket på Rie Ollendorffs viden og erfaring på dette område. Hun har ført pennen og skrevet store dele af publikationen i en konstant positiv dialog med resten af gruppen. En positiv arbejdsform, en meget fornøjelig tone, humor og inspiration er fire nøgleord, som karakteriserer arbejdet fra start til slut”. John Heilbrunn, Næstformand Dansk Blindesamfund.
Bygherre: Dansk Blindesamfund
År: 2014 og opdatering i 2020 


Opmærksomhedsfelt
 

Projekteringsvejledning til ledelinjesystem. DSB og Banedanmark

OLLENDORFF ARK har udviklet og designet inden- og udendørs ledelinjesystem for DSB og Banedanmark i samarbejde med Dansk Blindesamfund og Danske handicaporganisationer. Ledelinjesystemet anbefales af Dansk Blindesamfund som et dansk standardsystem, der kan anvendes på fortove og pladser, på togstationer, letbaner mm. Hertil har OLLENDORFF ARK udarbejdet en læggevejledning for projekterende, til udlægning af ledelinjesystemet indendørs, på forpladser og på stationer.

Bygherre: DSB og Banedanmark
År: 2018


Logo Banedanmark
 

Rådgivning i TSI-PRM og tilgængelighed. Banedanmark

OLLENDORFF ARK rådgiver i forhold til europæiske tilgængelighedskrav på stationer (TSI-PRM).

Hvordan skal tilgængelighedskravene ’oversættes’ for de enkelte ansvarsområder ved Banedanmark, på henholdsvis perroner, broer, tunnel, ved trafikinformation og på banearealer der henvender sig til publikum.

Udarbejdelse af et registreringssystem, der kortlægger de eksisterende tilgængelighedsforhold.

Bygherre: Banedanmark
År: 2017